Voorwaarden voor een succesvol cliëntportaal

Betere en efficiëntere zorg dankzij technologie

Betere en efficiëntere zorg dankzij technologie

De zorg staat onder financiële druk. Er moet meer met minder middelen gedaan worden om deze sector betaalbaar te houden. Tegelijkertijd wil niemand tegenwoordig meer hoeven te wachten op informatie, ook patiënten niet. Met een cliëntportaal worden tegelijkertijd de patiënten centraal gesteld en de zorgkosten verlaagd. Maar waar moet een cliëntportaal aan voldoen en hoe zet u de eerste stappen naar zo’n oplossing?

Waar moet een cliëntportaal aan voldoen?

Vraag aan 10 zorgorganisaties en IT-dienstverleners wat een cliëntportaal is, en je krijgt evenveel verschillende antwoorden. Daarom is het goed om te weten wat een cliëntportaal écht is. De whitepaper trapt af met een uitvoerige beschrijving waar het allemaal wel of juist niet aan moet voldoen. Welke functionaliteiten moet het combineren, hoe moet de gebruikservaring zijn en hoe integreer het met het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD)?

Zelfredzamer patiënt

Een cliëntportaal moet als een spin in het web van gegevens zijn waardoor iedereen in de zorgketen is aangesloten. Er zijn verschillende argumenten om te kiezen voor een cliëntportaal. Het belangrijkste argument om een cliëntportaal in te richten, is dat het cliënten regie geeft over hun eigen welzijn, gezondheid en herstel. Het moet ze, samen met eventuele mantelzorgers, zelfredzaam maken. Het kan zelfs betrokkenheid van naasten bevorderen.

Meer efficiëntie door integratie

Daarnaast kan met een cliëntportaal de communicatie veel efficiënter verlopen en kan er op afstand worden geconsulteerd als fysieke nabijheid niet nodig is. Dat kan door de integratie van verschillende functies. Welke dat zijn en hoe zich dat verhoudt met de privacy leest u uitgebreid in de whitepaper.

Stappenplan voor moderne zorg

Als u een goed beeld heeft van een cliëntportaal, wilt u er waarschijnlijk een zo snel mogelijk optuigen. Uiteindelijk zal elke zorginstelling een cliëntportaal hebben. Ook de uwe. Lees in de whitepaper een handig stappenplan en verzeker uzelf en uw cliënten de zorg van de toekomst.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Rapid Circle

Bij Rapid Circle geloven we dat in de toekomst organisaties niet meer om de Cloud heen kunnen. Werknemers nemen namelijk hun verwachtingen en ervaringen die ze als consument opdoen met innovatieve nieuwe technologie mee de organisatie in. Cloud oplossingen helpen organisaties kosten te besparen, productiever te worden en interne communicatie en samenwerking te innoveren.

Profiel Rapid Circle ›
 
 

Downloaden: Voorwaarden voor een succesvol cliëntportaal

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IntoHealthcare.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.