Virtuele technologie in de zorg van de toekomst

Neem de stap naar virtual, augmented en mixed reality

Neem de stap naar virtual, augmented en mixed reality

De zorg staat de komende jaren voor grote uitdagingen. Bezuinigingen, vergrijzing, toenemende regeldruk en personeelstekorten dwingen de sector op een andere manier te werken. Virtuele technologie in de zorg is een van de antwoorden op deze vraagstukken.

Virtuele technologie in de zorg: virtual en augmented reality

De  technologieën die onmisbaar zijn voor de zorg van de toekomst zijn virtual, augmented en mixed reality. De eerste is met zijn immersive kwaliteiten de perfecte tool om patiënten met angststoornissen in gecontroleerde omgevingen te behandelen en observeren. Augmented reality legt een extra laag over de werkelijkheid. Zo kan bijvoorbeeld een arts via een handscanner aderen goed zichtbaar maken voor het prikken van bloed.

Virtual en augmented reality worden al een behoorlijk lange tijd gebruikt in de zorg. Sommige toepassingen bestaan al decennia.

Mixed reality

Mixed reality, ook wel hybrid reality genoemd, brengt populair gezegd hologrammen naar de zorg. Mixed reality wordt ook wel gezien als een evolutionaire vorm van augmented reality. In deze techniek zit de echte toegevoegde waarde voor de zorg. Iemand met een mixed reality-wearable kan in de werkelijke wereld de virtuele objecten, neergezet in een fysieke ruimte, manipuleren.

Deze virtuele techniek staat nog in de kinderschoenen, maar is zeker geen toekomstmuziek meer. Op het gebied van educatie, virtueel overleg en datavisualisatie worden de eerste stappen gezet. Zo zijn er al toepassingen waarbij artsen in opleiding een radicaal nieuwe manier van leren ervaren. Ze kunnen met een mixed reality-wearable in de cursusruimte een hart of zelfs een heel lichaam van alle kanten bekijken en manipuleren.

Een blik in de virtuele zorg

Gun uzelf een blik in de toekomst van de zorg. Deze technieken gaan de sector helpen (toekomstige) zorgvragen te beantwoorden. Ga mee op ontdekkingsreis!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Wortell

Wortell helpt zorgorganisaties om betere zorg te kunnen leveren door het innovatief toepassen van technologie.

Profiel Wortell ›
 
 

Downloaden: Virtuele technologie in de zorg van de toekomst

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IntoHealthcare.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.