Veilig mobiel werken in de zorg

Vijf grootste privacyrisico’s opgelost

Vijf grootste privacyrisico’s opgelost

Zorgmedewerkers doen hun werk niet op kantoor, maar aan het bed of bij cliënten thuis. Tablets en smartphones zijn daarom binnen de zorg bijna niet meer weg te denken. Het gebruik van deze mobiele apparaten brengt tegelijk een groot gevaar met zich mee. Waarin schuilt precies dat gevaar?

Privacyrisico's van mobiel werken in de zorg

In deze whitepaper vertellen we je over de vijf grootste privacyrisico’s van mobiel werken in de zorg en hoe je ze oplost. De volgende risico's worden daarbij nader uitgediept:

  1. Onbeveiligde draadloze verbindingen
  2. Bring Your Own Device: geen scheiding werk en privé
  3. Verlies of diefstal
  4. Gebruik van openbare Wi-Fi netwerken
  5. Gebruik van een verouderd besturingssysteem

Tevens wordt ingegaan op Microsoft Enterprise Mobility Suite (EMS) dat in één technologieplatform alle risico's adequaat adresseert. Deze oplossing biedt het volledige beheer en de volledige beveiliging voor alle mobiele apparaten met elk gewenst besturingssysteem (dus ook niet Windows-platformen als iOS en Android).

Download de whitepaper voor een uitgebreide toelichting op de vijf privacyrisico's bij mobiel werken in de cloud door zorgprofessionals. En de wijze waarop deze geadresseerd kunnen worden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoHealthcare brengt graag actuele kennis rondom MobiliteitHet Nieuwe ZorgenZorg 2.0 bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Mobiliteit :  10 valkuilen bij de implementatie van Office 365 in de zorg

Office 365 laat zorgmedewerkers effectiever samenwerken, communiceren en afstemmen. Teams worden meer zelfsturend en de samenwerking met externe personen wordt uitgebouwd. Office 365 is standaard software, je kunt dus meteen beginnen. Is het zo simpel? Zeker niet! Op basis van 120 projecten zetten we de tien belangrijkste valkuilen op een rij.

Lees verder

Mobiliteit :  Intranet effectief gebruiken: zo werken de teams van Frion

Zorginstelling Frion werkt met resultaatgerichte teams om zorg en ondersteuning dichtbij de klant aan te bieden. Het faciliteren van teams zodat die goed zelfstandig kunnen opereren en functioneren, is een uitdaging an sich. De zorgorganisatie implementeerde om die reden een uitgebreid intranet, dat draait op Office 365. Lees in de praktijkcase hoe Frion deze implementatie aanpakte.

Lees verder

Het Nieuwe Zorgen :  Innovatie: mede mogelijk gemaakt dankzij deze 11 tips

Hoe kan een zorginstelling ervoor zorgen dat ze ook in de toekomst relevant blijft? Hoe pas je de zorg aan op snel veranderende tijden? Door innovatie hoog op de agenda te zetten. “Innovatie maakt het verschil tussen een leider en een volger,” zei Steve Jobs. Zorg dat jij een koploper wordt en ga aan de slag met deze 11 randvoorwaarden voor snellere innovatie.

Lees verder

Zorg 2.0 :  Versnel de adoptie van digitaal werken

Steeds meer zorginstellingen zetten technologie in om hun medewerkers te ondersteunen bij hun werkzaamheden. Maar wat als nieuwe mogelijkheden sneller geïntroduceerd worden dan zorgmedewerkers deze adopteren? Dan worden de digitale hulpmiddelen vaak onvoldoende benut. Een goede implementatie valt of staat dus met een gedegen adoptieplan. Deze whitepaper vertelt je hoe je dit aanpakt.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.