Van reactief naar proactief beheer dankzij het uitbesteden van IT

De Baalderborg Groep kiest voor betrouwbaarheid

De Baalderborg Groep kiest voor betrouwbaarheid

Eén van de grootste frustraties van zorgmedewerkers is dat ze niet genoeg tijd kunnen besteden aan het verlenen van zorg. Hun tijd wordt grotendeels opgeslokt door administratie en inefficiënte IT-infrastructuur. Hierdoor blijft  minder tijd over voor de cliënt. IT wil graag helpen om zorgmedewerkers efficiënter te laten werken, maar wordt vaak belemmerd door een gebrek aan structuur in de IT-voorzieningen. Het IT-team is vooral bezig met operationeel beheer en brandjes blussen. Dat wás voor zorginstelling De Baalderborg Groep een bekend verhaal. Lees in deze praktijkcase hoe zij hun legacy IT vaarwel zegden en resoluut kozen voor het uitbesteden van ICT-beheer.

Weer tijd voor verbetering ICT-diensten

Toen Mark Strampel, coördinator ICT en inkoop, in 2013 startte bij de Baalderborg Groep was het al duidelijk dat de organisatie behoefte had aan een meer gestructureerde IT-omgeving. Zo werden gebruikersdesktops aangeboden vanaf twee locaties met eigen servers en logden gebruikers hierop in met zowel zakelijke- en privé-internetverbindingen. De betrouwbaarheid kwam hierdoor behoorlijk in het gedrang. De keuze om een deel van de operationele ICT over te dragen naar een partner lag dus voor de hand.

Betrouwbaar en betaalbaar
Bij het kiezen van een IT-partner vond De Baalderborg Groep het erg belangrijk dat deze partner hun bedrijfsprocessen begreep. Ook was het essentieel dat zij begrepen dat het welzijn van de cliënt hierin altijd voorop staat. Er werden heldere budgetafspraken gemaakt, zo kon het budget van De Baalderborg Groep vooral gebruikt worden voor zorgverlening. Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt en gingen ze in zee met Previder.

Leer van anderen: praktijkcase

Benieuwd naar de details van deze samenwerking? Wil jij graag weten hoe het uitbesteden van IT-diensten zorgorganisaties helpt om de focus terug naar zorg te halen? Lees dan deze praktijkcase Baalderborg Groep kan zich door managed IT van Previder weer richten op het proactief verbeteren van zorg en bekijk de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Previder

Previder is een ervaren datacenter- en cloud-specialist met high-end faciliteiten voor het hosten van bedrijfskritische applicaties.

Profiel Previder ›
 
 

Downloaden: Van reactief naar proactief beheer dankzij het uitbesteden van IT

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IntoHealthcare.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.