Trap niet in deze 11 valkuilen

De implementatie van digitaal werken

De implementatie van digitaal werken

Het woord ‘intranet’ roept bij vele stoffige gedachten op, maar het intranet is tegenwoordig zoveel meer dan een digitale muurkrant! Het is het start en eindpunt van een werkdag. Het delen, samenwerken, communiceren en innoveren gaat steeds sneller en sneller door de digitale werkplek. Een goede implementatie is hierbij dan wel een must. Wat kan er allemaal mis gaan bij een implementatie? Hoe haal je het meeste uit je medewerkers en de investering? In deze whitepaper nemen we je mee in de 11 meest voorkomende valkuilen en laten we zien hoe je deze kan vermijden.

Niet bij iedereen gaat de implementatie van een digitale werkomgeving van een leien dakje. Waar gaat het fout en hoe kan je een implementatie vlekkeloos laten verlopen? We zetten hieronder de eerste 3 valkuilen alvast voor je op een rijtje:

1. Niet alle neuzen staan dezelfde kant op

Meteen aan het begin van het project is het zaak om de doelstellingen helder te maken. Het voorkomt dat er achteraf discussies ontstaan en het geeft een mooi vergezicht waar mensen naartoe werken.

2. De digitale werkomgeving is een exclusief IT-project

Organisaties denken vaak dat de implementatie van een digitale werkomgeving een IT-project is. Het valt misschien binnen het IT-domein, maar het is zeker een project voor de hele organisatie. Haak altijd nog voor de start alle relevante medewerkers aan.

3. Vasthouden aan oude applicaties

Verandering is een stressvolle gebeurtenis en wij gewoontedieren houden daarom het liefste vast aan de bekende apps, programma’s en werkomgeving. Met als gevolg dat buiten het zicht van de organisatie veel verschillende applicaties worden gebruikt. Hierdoor is de grip op data volledig zoek.

Zorg ervoor dat je de valkuilen bij de implementatie van digitaal werken voor blijft en ga vandaag nog aan de slag met de volledige whitepaper. Zorg dat je organisatie en je collega’s optimaal profiteren van de investering.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoHealthcare brengt graag actuele kennis rondom Het Nieuwe WerkenInformatiemanagementDigitaliseringDocumentmanagement bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Het Nieuwe Werken :  Nieuwe tools? Persona’s helpen bij de introductie

Overweeg je als zorginstelling om aan de slag te gaan met een social intranet of nieuw systeem? Dan wil je natuurlijk dat zorgprofessionals ook vol enthousiasme aan de slag gaan met deze nieuwe middelen. Besteed voldoende aandacht aan de adoptie van de nieuwe systemen anders halen zorgmedewerkers niet het maximale uit de nieuwe investering. Deze whitepaper laat zien hoe persona’s hierbij helpen.

Lees verder

Informatiemanagement :  Digitale transformatie verbetert zorg

De zorg kampt met grote uitdagingen waardoor zelfredzaamheid van patiënten beter moet worden ondersteund. Moderne digitale samenwerkingsmiddelen helpen zorgmedewerkers en het management efficiëntere en beter zorg leveren met domotica en e-health. Dat zijn geen toekomstdromen, maar is de realiteit. Lees er alles over in het e-book Digitale transformatie in de zorg en begin vandaag met de zorg van morgen.

Lees verder

Digitalisering :  Luister naar de vraag van jouw medewerkers

Modern werken is werken via de cloud, met applicaties die jouw werknemers veilig samen laten werken. Veel zorgorganisaties werken al via de cloud, maar de overgang naar compleet modern werken is er vaak nog niet. In deze whitepaper lees je hoe je in 8 stappen jouw zorginstelling klaarstoomt voor het moderne werken.

Lees verder

Documentmanagement :  10 tips voor efficiënt digitaliseren van je archief

Zorginstelling kunnen veel voordeel halen uit het digitaliseren van hun papieren archief. Medewerkers hebben met 1 muisklik de gevraagde informatie bij de hand, waardoor de administratie sneller en efficiënter kan werken. Vereiste is wel dat je digitalisatie goed aanpakt. Met de 10 tips uit deze whitepaper zetten we je alvast op het goede spoor.

Lees verder

Partner

ilionx

Wij leveren toegevoegde waarde aan organisaties door vraagstukken rondom business transformatie succesvol aan te pakken, met moderne informatietechnologie als aanjager.

Profiel ilionx ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.