Tag: e-health

10 trends voor de geestelijke gezondheidzorg

10 trends voor de geestelijke gezondheidzorg gratis downloaden

De geestelijke gezondheidszorg is de laatste jaren enorm in beweging. Personeelstekorten, een grote zorgvraag, nieuwe wetten en technologische trends zullen de zorg verder, ingrijpend veranderen. Lees in deze whitepaper de 10 belangrijkste ontwikkelingen voor de geestelijke gezondheidszorg in 2020.

Lees verder ›Download nu

9 eHealth trends in de gehandicaptenzorg

9 eHealth trends in de gehandicaptenzorg gratis downloaden

In ons dagelijks leven gebruiken we technologie al volop om gezonder te leven of meer te bewegen. Ook binnen de zorg gaat technologie een steeds grotere rol spelen. Zo kan je bijvoorbeeld de communicatie tussen cliënt en zorgverlener vereenvoudigen en bewegen leuker maken door virtual reality toe te voegen. Ontdek in dit trendrapport 9 voorbeelden van technologie die de zorg beter maakt.

Lees verder ›Download nu

IoT: van blunder tot toegevoegde waarde

IoT: van blunder tot toegevoegde waarde gratis downloaden

IoT gaat een steeds grotere rol spelen in ons dagelijks leven. Van wearables tot slimme koelkasten, de mogelijkheden zijn enorm. Ook organisaties en bedrijven realiseren zich ten volle dat IoT hen veel kansen biedt, maar hoe begin je eraan? Hoe verging het organisaties die hun eerste IoT-stappen al achter de rug hebben? Je leest het in deze whitepaper vol praktijkvoorbeelden.

Lees verder ›Download nu

E-book: Hoe digitale tools de zorg toekomstbestendig maken

E-book: Hoe digitale tools de zorg toekomstbestendig maken gratis downloaden

Eerstelijns-werknemers vormen de ruggengraat van de zorg. Ze staan op de vloer en bieden essentiële diensten: zij zijn de verpleegsters, receptionisten, assistenten en hulpverleners. Deze mensen zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor patiënten en bieden voortdurende ondersteuning tijdens hun zorgervaring.

Lees verder ›Download nu

De 3 eHealth ambities van VWS realiseren met bestaande technologie

De 3 eHealth ambities van VWS realiseren met bestaande technologie gratis downloaden

Iedereen die thuis zorg en ondersteuning ontvangt moet 24 uur per dag via een beeldscherm met een zorgverlener kunnen communiceren. Het is bijna 2019, het jaar waarin dit volgens de politiek een feit moet zijn. Hoe kan dit worden ingevuld en hoe kan iedereen in de zorgketen hiervan profiteren?

Lees verder ›Download nu

Zorg op afstand noodzaak voor zorginstellingen

Zorg op afstand noodzaak voor zorginstellingen gratis downloaden

De verzorgingsstaat wordt ingewisseld voor de participatiemaatschappij, en dat heeft grote gevolgen voor de gezondheidszorg. Omdat een sterker beroep wordt gedaan op de zelfredzaamheid van cliënten, wordt de thuissituatie integraal onderdeel van het zorgpakket. Zorg op afstand is hierdoor voor zowel zorgverlener als cliënt de uitkomst.

Lees verder ›Download nu