Tag: Zorg 2.0

Versnel de adoptie van digitaal werken

Versnel de adoptie van digitaal werken gratis downloaden

Steeds meer zorginstellingen zetten technologie in om hun medewerkers te ondersteunen bij hun werkzaamheden. Maar wat als nieuwe mogelijkheden sneller geïntroduceerd worden dan zorgmedewerkers deze adopteren? Dan worden de digitale hulpmiddelen vaak onvoldoende benut. Een goede implementatie valt of staat dus met een gedegen adoptieplan. Deze whitepaper vertelt je hoe je dit aanpakt.

Lees verder ›Download nu

E-book: Hoe digitale tools de zorg toekomstbestendig maken

E-book: Hoe digitale tools de zorg toekomstbestendig maken gratis downloaden

Eerstelijns-werknemers vormen de ruggengraat van de zorg. Ze staan op de vloer en bieden essentiële diensten: zij zijn de verpleegsters, receptionisten, assistenten en hulpverleners. Deze mensen zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor patiënten en bieden voortdurende ondersteuning tijdens hun zorgervaring.

Lees verder ›Download nu

Innovatie in de zorg: tijd winnen door automatisering

Innovatie in de zorg: tijd winnen door automatisering gratis downloaden

Hoe kan de IT-afdeling van een zorginstelling weer tijd vrijmaken voor innovatie en nieuwe ontwikkelingen? Door gebruik te maken van automation en orchestration slagen zorginstellingen erin om met minder middelen meer resultaat te bereiken. IT wordt via cloudoplossingen als dienst aangeboden aan de gebruikers waardoor de IT-afdeling weer tijd kan besteden aan nieuwe ontwikkelingen. Waar wacht je nog op? Start vandaag nog!

Lees verder ›Download nu

Top 4 grootste IT irritaties van zorgmedewerkers

Top 4 grootste IT irritaties van zorgmedewerkers gratis downloaden

In de zorg draait het om het verlenen van zorg. Dat klinkt logisch, maar een gemiddelde dag van een zorgverlener lijkt er anders uit te zien. En de IT-systemen van de zorgorganisatie lijken soms een ander doel te hebben.

Lees verder ›Download nu

Social intranet-trends voor de zorg in 2018

Social intranet-trends voor de zorg in 2018 gratis downloaden

Is het intranet in uw zorginstelling klaar voor 2018? Veel instellingen gebruiken het intranet nog als statische digitale nieuwsmuur en dat is zonde. Met een social intranet haalt u meer rendement uit mensen en zorgorganisaties. In deze whitepaper zetten we de 9 grootste intranet-trends voor de zorg in 2018 op een rij.

Lees verder ›Download nu

Digitale transformatie in de zorg versnellen

Digitale transformatie in de zorg versnellen gratis downloaden

Betere zorg, dat wil iedereen en data en technologie zijn de sleutel daartoe. Door enorme hoeveelheden data veilig op te slaan en te analyseren kunnen duizenden patiënten met elkaar vergeleken worden. Met slimme analyses worden er sneller behandelplannen gemaakt die ook nog eens beter op maat zijn. De cloud en kunstmatige intelligentie spelen een hoofdrol in dit succesverhaal.

Lees verder ›Download nu

Voorwaarden voor een succesvol cliëntportaal

Voorwaarden voor een succesvol cliëntportaal gratis downloaden

De zorg wordt in de huidige vorm te duur. Daarnaast eisen patiënten een betere informatievoorziening. Een cliëntportaal kan de kosten drukken en tegelijk de cliënt centraal zetten. Wat biedt zo’n portaal wel en idealiter niet eruit en hoe maakt u het tot een succes? Dat leest u in de whitepaper Voorwaarden voor een succesvol cliëntportaal.

Lees verder ›Download nu

Voordelen VDI voor de zorg

Voordelen VDI voor de zorg gratis downloaden

Een goede IT-omgeving voor zorginstellingen heeft drie primaire vereisten: stabiel, snel en veilig. VDI is een technologie waarbij de data en applicaties op één centrale plaats blijven staan in het datacentrum. Hierdoor kunnen artsen en verpleegkundigen vanaf iedere plek en apparaat connectie maken, is de IT-omgeving beter beheersbaar en is de veiligheid en privacy van patiëntendata beter gewaarborgd.

Lees verder ›Download nu

Bezuinigen in de zorg door efficiënter te werken

Bezuinigen in de zorg door efficiënter te werken gratis downloaden

Bij Stichting MEE West-Brabant werken zo’n 100 professionals en 150 vrijwilligers. Samen zorgen zij er dagelijks voor dat mensen met een beperking kunnen meedoen in de maatschappij. Ook deze Stichting voelt de druk van steeds kleiner wordende budgetten, terwijl de kwaliteitseisen gesteld aan de zorg steeds hoger worden. Lees hoe deze organisatie hierop inspeelt door efficiënter te werken.

Lees verder ›Download nu

Office 365 implementeren in de zorg: 3 succesfactoren

Office 365 implementeren in de zorg: 3 succesfactoren gratis downloaden

Zorginstellingen kunnen profiteren van veel voordelen van Office 365. Toch is een overstap niet 1-2-3 doorgevoerd. Of dit een succes wordt hangt voor een groot deel af van de medewerkers en hun bereidheid de nieuwe tool te gebruiken in hun werk. Dit e-book bevat een handig stappenplan om te beginnen met Office 365.

Lees verder ›Download nu

Veilig mobiel werken in de zorg

Veilig mobiel werken in de zorg gratis downloaden

Zorgmedewerkers doen hun werk niet op kantoor, maar aan het bed of bij cliënten thuis. Tablets en smartphones zijn daarom binnen de zorg bijna niet meer weg te denken. Het gebruik van deze mobiele apparaten brengt tegelijk een groot gevaar met zich mee. Waar schuilt precies dat gevaar?

Lees verder ›Download nu

10 valkuilen bij de implementatie van Office 365 in de zorg

10 valkuilen bij de implementatie van Office 365 in de zorg gratis downloaden

Office 365 laat zorgmedewerkers effectiever samenwerken, communiceren en afstemmen. Teams worden meer zelfsturend en de samenwerking met externe personen wordt uitgebouwd. Office 365 is standaard software, je kunt dus meteen beginnen. Is het zo simpel? Zeker niet! Op basis van 120 projecten zetten we de tien belangrijkste valkuilen op een rij.

Lees verder ›Download nu

Aandachtspunten bij het gebruik van apps in de zorg

Aandachtspunten bij het gebruik van apps in de zorg gratis downloaden

Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van smartphone of tablet met zorgapps. Deze moeten natuurlijk wel aansluiten bij het businessmodel van een zorginstelling en de rest van de ICT-omgeving. Als de vernieuwing daarvan gestructureerd en gefaseerd wordt aangepakt, vergroot de zorginstelling haar efficiency- en effectiviteit maximaal.

Lees verder ›Download nu

Veranderingen door komst Jeugdwet bieden kansen

Veranderingen door komst Jeugdwet bieden kansen gratis downloaden

Waar 2015 een overgangsjaar was, wordt iedereen in 2016 met de nieuwe werkelijkheid van de Jeugdwet geconfronteerd. De client krijgt met de nieuwe regels de regie in handen en dit vraagt veel van beleidsmakers van jeugdhulporganisaties. Dit zorgt niet alleen voor uitdagingen, maar de veranderingen bieden ook enorme kansen voor de jeugdhulporganisaties.

Lees verder ›Download nu

Zelfsturende teams werken efficiënter en zijn goedkoper

Zelfsturende teams werken efficiënter en zijn goedkoper gratis downloaden

Zorginstanties stappen steeds vaker over op het concept van zelfsturende teams. Het grote voordeel van dit concept is dat de team volledig in staat zijn om zelf de inrichting en de organisatie van de dagelijkse werkzaamheden te bepalen. De dure managementlaag ertussen is niet meer mogelijk. Hoe werkt het idee van zelfsturende teams in de praktijk?

Lees verder ›Download nu