Office 365 in de zorg: fabels en feiten

Wat een zorginstelling moet weten over migreren naar Office 365

Wat een zorginstelling moet weten over migreren naar Office 365

Steeds meer organisaties zien de voordelen in van samenwerken in de cloud met Office 365. Ook zorginstellingen overwegen te migreren om flexibeler, mobieler en zelfstandiger werken te faciliteren. Toch zetten veel zorgmanagers ook vraagtekens bij de migratie. Hoe zit het met de beveiliging van medische gegevens en patiënten informatie? Hoe moeilijk is het voor de medewerkers om te wennen aan werken in de nieuwe omgeving? En is de stabiliteit wel gegarandeerd? In dit artikel komen drie grote twijfels ter sprake, die u zou kunnen hebben over werken met Office 365 in de zorg.

Hoe zit het met de veiligheid van medische gegevens?

Informatie is in Office 365 niet minder veilig dan on-premise – misschien zelfs wel veiliger. Een team van experts is continu bezig de security van Office 365 te garanderen. Dit in tegenstelling tot patiënten informatie en medische gegevens die on-premise worden bewaard en niet per definitie veilig zijn. Eventuele hacks van informatie worden vaak niet eens opgemerkt door de IT-beheerders van de getroffen organisatie.

Gefaseerd overstappen naar Office 365 in de zorg is makkelijker dan u denkt

Natuurlijk zal er -zoals bij elke verandering- weerstand optreden in de organisatie. Maar een goede communicatie vanuit HR en het faseren van de migratie, maken de overstap voor het (zorg)personeel zo makkelijk mogelijk. Overstappen naar Office 365 in de zorg hoeft niet volledig binnen één weekend, maar kan in kleine stapjes. U kunt bijvoorbeeld met een klein onderdeel van de organisatie beginnen, zoals de e-mailservices. Zodra die over zijn en goed draaien, kan het volgende onderdeel van de organisatie worden verhuisd. Medewerkers kunnen blijven werken met de hun bekende tools,  wat de overstap voor hen gemakkelijk maakt. Er zijn verschillende routes en scenario’s uitgewerkt waarin een migratie naar Office 365 kan plaatsvinden.

Onderhoud e-mail services is uitbesteed

Het beheer van de e-mailservices is uitbesteeds aan de ondersteunende teams van Office 365. De IT afdeling van uw zorginstelling kan zich dus bezig houden met de behoeften en wensen die spelen binnen de organisatie. 

9 mythes ontmaskerd over Office 365

Bent u nieuwsgierig op welke manieren organisaties kunnen besparen op kosten voor beheer, onderhoud en storage met Office 365? En welke zorgen over migreren naar Office 365 nou terecht zijn, en welke niet? In deze whitepaper worden 9 mythes over deze oplossing ontmaskerd.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Office 365 in de zorg: fabels en feiten

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IntoHealthcare.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.