Nieuwe IT zorgt voor meer tijd voor de patiënt

Klantcase: Medisch Centrum Kinderwens kiest voor de cloud

Klantcase: Medisch Centrum Kinderwens kiest voor de cloud

Eind 2017 besloot fertiliteitskliniek VivaNeo Medisch Centrum Kinderwens hun software- en IT-omgeving aan een grondig onderzoek te onderwerpen. De oude infrastructuur was dermate verouderd dat ze die volledig overboord gooiden. Na een grondige zoektocht besloot MC Kinderwens om met IT-partner Previder in zee te gaan. Arne van Heusden, directeur en gynaecoloog van Medisch Centrum Kinderwens vertelt welke keuze ze maakten en welke voordelen ze daarmee behalen.

Fase 1: Elektronisch patiëntendossier (EPD) vervangen

In de eerste fase van het project boog men zich over het EPD-vraagstuk. Hoe kunnen we met behulp van een nieuw patiëntendossier de kwaliteit en veiligheid van onze zorg nog verder verbeteren en de patiënt centraal stellen? Arne van Heusden vertelt in deze fase waarom de behoefte aan een nieuw patiëntendossier zo groot was en hoe zij de omgeving nu hosten.

Fase 2: Vervanging van de IT-omgeving

Na de implementatie van het nieuwe EPD was het tijd om ook de IT-omgeving grondig aan te pakken. Dat was nodig, want een verouderde IT-omgeving is niet alleen duur, het is ook een geliefd doelwit van cybercriminelen. Uiteindelijk werd gekozen voor een cloud-migratie waardoor de IT-omgeving betrouwbaarder en veiliger werd.

Wil je graag de details van dit project nalezen? Download dan de klantcase Medisch Centrum Kinderwens: 100 % aandacht voor de patiënt dankzij slimme IT en laat je inspireren door de ervaringen van MC Kinderwens.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Previder

Previder is een ervaren datacenter- en cloud-specialist met high-end faciliteiten voor het hosten van bedrijfskritische applicaties.

Profiel Previder ›
 
 

Downloaden: Nieuwe IT zorgt voor meer tijd voor de patiënt

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IntoHealthcare.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.