Managed services: wat zijn het en wat is de meerwaarde?

Hulp bij het kiezen van de juiste Managed Service Provider

Managed services: wat zijn het en wat is de meerwaarde?

Ga maar even kijken op de website van IT-leveranciers. Wedden dat je al heel snel de term managed services tegenkomt? De meeste IT-dienstverleners noemen zich tegenwoordig dan ook Managed Service Providers of MSP. Maar wat is precies een MSP, wat betekenen ze voor jouw zorginstelling en hoe zorg je dat je met de juiste partij in zee gaat?

Managed service: hulp van buitenaf

Zie een managed service een beetje als outsourcing van een dienst. En zo’n dienst kan je heel breed zien, van serverupdates tot computeronderhoud en virusscanners. De MSP neemt de gekozen dienst van je over waardoor jij de handen weer vrij hebt. Niet alleen neemt een MSP een bepaalde dienst van je over, ze zorgen ook dat jij precies weet hoe en wat er aan de hand is. Rapportages en dashboards vertellen jou in detail wat er speelt en wat er zit aan te komen. Dankzij deze transparantie weet je precies wat het outsourcen van een specifieke dienst voor jou betekent.

Voordelen van managed services

Het uitbesteden van een deel van jouw IT-diensten heeft veel voordelen. Wij zetten er alvast enkele kort voor jou op een rij:

  • Stabiel en geautomatiseerd
  • Hoge kwaliteit
  • Proactief karakter

Wil jij ook een managed service afnemen?

Wil je meer weten over de stabiliteit, kwaliteit en het proactieve karakter van managed services? Bekijk je graag de andere voordelen van managed services? Of wil je misschien meer weten over hoe je de juiste MSP kiest voor jouw zorginstelling? Ga dan aan de slag met de tips en informatie uit deze handige whitepaper!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoHealthcare brengt graag actuele kennis rondom IT OutsourcingZorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Outsourcing :  Van reactief naar proactief beheer dankzij het uitbesteden van IT

Legacy IT, ongestructureerde ICT-voorzieningen en geen teamverband. Voor zorginstelling de Baalderborg Groep waren dit genoeg redenen om een deel van hun ICT-beheer uit te besteden. Zo kreeg het IT-team weer ruimte voor innovatie en het proactief ondersteunen van de zorgmedewerkers. Mark Strampel, coördinator ICT en inkoop van de Baalderborg Groep neemt ons mee in deze transitie.

Lees verder

Zorg :  Intelligente technologie maakt de zorg beter

Om de uitdagingen in de zorg aan te pakken, kunnen we niet om slimme IT heen. En laat het nou net de IT-infrastructuur van ziekenhuizen zijn die op dit moment innovatie in de zorg afremt. Hoe verander je deze remmende factor in een innovatieversneller? Hoe haal je meer uit de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie? Ontdek het in deze whitepaper.

Lees verder

Zorg :  Hoe zit het met jouw Office 365 back-ups?

Denk jij voldoende na over de bescherming van jouw Office 365-data? Heb jij jouw Office 365-data opgenomen in het back-upbeleid? Veel bedrijven denken dat Microsoft jou alles uit handen neemt, ook databeveiliging. Het is voor velen dan ook een verrassing als blijkt dat databeveiliging en back-upbeheer jouw verantwoordelijkheid is. Lees hier 6 redenen waarom back-ups maken van jouw Office 365-data belangrijk is.

Lees verder

Partner

MostWare

Bij MostWare geloven we dat iedere organisatie toegang moet hebben tot de mooiste IT-oplossingen.

Profiel MostWare ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.