Laat personeel bijdragen aan een betere cybersecurity

9 x beter wapenen tegen cyberaanvallen

Gepubliceerd: 29-08-2018 | Whitepaper | 9 x beter wapenen tegen cyberaanvallen

Cyberaanvallen: de grote schrik van veel organisaties en instellingen in ons land. En deze schrik is niet ongegrond. Na de grootschalige WannaCry-aanval in mei 2017 ging de NOS op onderzoek uit en bleek dat Nederlandse ziekenhuizen kwetsbaar zijn tegen aanvallen van onder andere gijzelvirussen. Een duidelijk signaal dat zorginstellingen meer moeten investeren in het beveiligen van hun IT-infrastructuur. Deze whitepaper belicht een vaak vergeten element in de beveiliging tegen cybercriminelen: het eigen personeel.

Bij de les blijven

Cybercriminelen blijven misbruik maken van menselijke fouten en blunders. Zo toont het IBM X-Force Report aan dat in 70 % van de gevallen een niet goed ingestelde cloud-architectuur aan de basis ligt van datalekken. En dan hebben we het nog niet gehad over security-blunders op de werkvloer. Denk maar aan het blindelings openen van onbekende e-mailbijlages. Of de post-its op het beeldscherm met wachtwoorden. Hoog tijd dus om cybersecurity hoger op onze agenda’s te plaatsen en meer bewustzijn voor dit thema te creëren binnen onze zorginstellingen.

9 gouden tips voor een betere cybersecurity

In deze whitepaper vind je 9 tips die jouw zorginstelling helpen bij het realiseren van een betere beveiliging. Alle tips kan je vinden in deze whitepaper, maar 2 geven we je hier alvast mee!

  1. Iedereen bij de les: Waar mensen werken, worden fout gemaakt. Het zal dus heus een keertje voorkomen dat iemand een virus binnenhaalt. Start daarom vandaag nog met bewustwording voor dit probleem. Organiseer trainingen of workshops om iedereen binnen de organisatie te laten kennismaken met de gevaren van cybersecurity. Train je medewerkers in het herkennen van risico’s.
  2. Doe de test: Doe de ultieme test en laat jouw systemen ‘aanvallen’ door een ethische hacker. Pijnpunten komen op die manier naar boven zodat je je kan wapenen tegen het echte werk. Of kies voor een jaarlijkse audit waarbij jouw processen en systemen onder de

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Insight

Insight is toonaangevend in het leveren van slimme, geavanceerde technologische oplossingen voor organisaties van elke omvang. Van het ontwikkelen van unieke strategieën tot het leveren van de producten, diensten en expertise, wij helpen uw bedrijf efficiënter te werken en te moderniseren door middel van Insight Intelligent Technology Solutions™.

Profiel Insight ›
 
 

Downloaden: Laat personeel bijdragen aan een betere cybersecurity

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IntoHealthcare.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.