Laat personeel bijdragen aan een betere cybersecurity

9 x beter wapenen tegen cyberaanvallen

9 x beter wapenen tegen cyberaanvallen

Cyberaanvallen: de grote schrik van veel organisaties en instellingen in ons land. En deze schrik is niet ongegrond. Na de grootschalige WannaCry-aanval in mei 2017 ging de NOS op onderzoek uit en bleek dat Nederlandse ziekenhuizen kwetsbaar zijn tegen aanvallen van onder andere gijzelvirussen. Een duidelijk signaal dat zorginstellingen meer moeten investeren in het beveiligen van hun IT-infrastructuur. Deze whitepaper belicht een vaak vergeten element in de beveiliging tegen cybercriminelen: het eigen personeel.

Bij de les blijven

Cybercriminelen blijven misbruik maken van menselijke fouten en blunders. Zo toont het IBM X-Force Report aan dat in 70 % van de gevallen een niet goed ingestelde cloud-architectuur aan de basis ligt van datalekken. En dan hebben we het nog niet gehad over security-blunders op de werkvloer. Denk maar aan het blindelings openen van onbekende e-mailbijlages. Of de post-its op het beeldscherm met wachtwoorden. Hoog tijd dus om cybersecurity hoger op onze agenda’s te plaatsen en meer bewustzijn voor dit thema te creëren binnen onze zorginstellingen.

9 gouden tips voor een betere cybersecurity

In deze whitepaper vind je 9 tips die jouw zorginstelling helpen bij het realiseren van een betere beveiliging. Alle tips kan je vinden in deze whitepaper, maar 2 geven we je hier alvast mee!

  1. Iedereen bij de les: Waar mensen werken, worden fout gemaakt. Het zal dus heus een keertje voorkomen dat iemand een virus binnenhaalt. Start daarom vandaag nog met bewustwording voor dit probleem. Organiseer trainingen of workshops om iedereen binnen de organisatie te laten kennismaken met de gevaren van cybersecurity. Train je medewerkers in het herkennen van risico’s.
  2. Doe de test: Doe de ultieme test en laat jouw systemen ‘aanvallen’ door een ethische hacker. Pijnpunten komen op die manier naar boven zodat je je kan wapenen tegen het echte werk. Of kies voor een jaarlijkse audit waarbij jouw processen en systemen onder de

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoHealthcare brengt graag actuele kennis rondom IT ManagementZorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Management :  11 voor- en nadelen van een standaard social intranet

Jouw zorginstelling wil aan de slag met nieuwe werkplekken op basis van het populaire social intranet. Kies je voor een compleet op maat gemaakte oplossing die je zelf beheert en onderhoudt? Of ga je voor een standaardoplossing die via cloud-software wordt aangeboden? Deze whitepaper zet 11 voor- én nadelen van een standaard social intranet op een rij.

Lees verder

Zorg :  Effectiever en efficiënter aan de slag met jouw data

Wil jij ook effectiever en efficiënter aan de slag met je data? Door de data governance van jouw zorginstelling goed op orde te hebben wordt datagedreven werken een stuk makkelijker! In deze whitepaper lees je 9 praktische tips waarmee je de eerste stappen zet op het gebied van data governance.

Lees verder

Zorg :  Nieuwe IT zorgt voor meer tijd voor de patiënt

In 2018 ging fertiliteitskliniek VivaNeo Medisch Centrum Kinderwens aan de slag met het moderniseren van hun IT-omgeving. Want na jaren van ontevredenheid en irritatie bij het personeel was de tijd meer dan rijp voor een update. Deze klantcase laat de 2 fases zien waarin deze veranderingen werden doorgevoerd en laat zien welke voordelen VivaNeo Medisch Centrum Kinderwens nu behaalt. Laat je inspireren!

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.