Jouw zorgdoelen bereiken door datagedreven werk

Benut de dataschat van jouw zorginstelling

Gepubliceerd: 30-06-2021 | Whitepaper | Jouw zorgdoelen bereiken door datagedreven werk

Betere zorg leveren: dát is het doel dat de zorgsector op regionaal en individueel gebied nastreeft. Data spelen hierin een primaire rol. Zorgprofessionals moeten niet meer uren nodig hebben om de juiste informatie of gegevens te vinden, helemaal nu we met een tekort aan zorgpersoneel kampen. Personaliseer daarom je klinische informatie en maak deze informatie op de juiste manier beschikbaar. Dan kunnen jouw zorgprofessionals hun werk beter, sneller, effectiever en efficiënter doen. Deze doelen bereik je door datagedreven te werken. Lees in dit E-book meer over het belang van data in de zorg en hoe je succesvol begint met een datagedreven organisatie.  

Dataveiligheid is een spanningsveld 

Zorginstellingen bevinden zich op gebied van data in zeer verschillende fases. Stuk voor stuk zitten zorginstellingen op een schat aan data, maar een zwaarwegende factor die datagedreven werken tegengaat is privacy. De zeer vertrouwelijke persoonsgegevens maken het lastig om op een veilige manier tot meer inzichten te komen op basis van data. Hoe neem je alle privacyregels in acht zodat je toch succesvol data kunt omzetten naar meerwaarde voor jouw zorginstelling? 

Tips voor een succesvolle datareis 

Bij sommige zorginstellingen komt het gebrek aan realtime data en inzichten voort uit het gebruik van verouderde technologie. Zolang je data uit verschillende bronnen niet koppelt en integreert, heb je namelijk geen overzicht. Begin je als zorginstelling net aan de datareis? Hier zijn alvast enkele tips waar je direct mee aan de slag kan: 

  1. Zorg voor draagvlak bij het bestuur. Als de visie dáár wordt omarmd, ben je op de goede weg; 
  2. Bepaal wat je met je data wilt doen. Op basis van je doelstellingen, kan je de juiste data verzamelen; 
  3. Begin klein, maar denk groots. 

Stap voor stap naar datagedreven werken 

Door over te stappen naar datagedreven werken, werken je zorgmedewerkers efficiënter en leveren ze betere zorg — met minder menskracht en slimmere middelen. Met de juiste Microsoft-technologie realiseer je dit. Met deze stevige fundering profiteer je van brede mogelijkheden. Download nu dit E-book en ontdek welke voordelen en uitdagingen datagedreven werken voor jouw zorginstelling in petto heeft.   

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Wortell

Wortell helpt zorgorganisaties om betere zorg te kunnen leveren door het innovatief toepassen van technologie.

Profiel Wortell ›
 
 

Download artikel

Jouw zorgdoelen bereiken door datagedreven werk

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IntoHealthcare.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.