IoT: van blunder tot toegevoegde waarde

80 professionals delen hun IoT-ervaringen

80 professionals delen hun IoT-ervaringen

Machine-to-machine (M2M) worden al jaren succesvol ingezet in de zorgsector. Zo kunnen artsen bijvoorbeeld real-time de bloeddruk en hartslag volgen van patiënten die in de ambulance onderweg zijn naar het ziekenhuis. De komst van IoT vergroot het speelveld: elk toestel of device met een internetverbinding kan gegevens verzamelen, informatie delen, instructies geven etc. Niet vreemd dat veel organisaties met veel belangstelling de ontwikkelingen volgen. Maar hoe zit het met de concrete resultaten? In deze whitepaper vertellen 80 IT-professionals hoe het hen verging bij hun IoT-projecten.

6 gouden tips voor een geslaagd IoT-project

Uit de tientallen interviews bleek dat de IoT-pioniers vooral hun missers willen toelichten zodat anderen zich kunnen behoeden voor deze valkuilen. Wij geven daarom alvast 2 vaak gehoorde missers weg:

  1. Verandermanagement is cruciaal in jouw planning.

"Om geld te besparen en beter inzicht te krijgen in de locatie van ons personeel binnen verschillende sites hebben we geprobeerd onze prikklok te vervangen door elektronisch 'taggen' van de medewerkers. De eerste data waren fantastisch, maar al snel gingen medewerkers kaarten en toegangspassen ruilen om zo de data te manipuleren. De oorspronkelijke bedoeling was fantastisch, maar het personeel vond alsof hen iets werd opgelegd en misbruikte het systeem."

  1. Implementeer een duurzame architectuur waar oude en nieuwe toepassingen kunnen samenwerken.

"Ik denk dat de belangrijkste uitdaging voor ons de mogelijkheden van de apparaten en de afwezigheid van een standaard bij de verschillende apparaten was. Door deze veelvoud aan apparaten met een veelvoud aan technologieën was het een hele uitdaging om een voet aan de grond te krijgen."

En dan nu tijd voor de successen

Uiteraard is er ook plaats voor succesmomenten, want ook hier kunnen we uit leren. Van het gecentraliseerd en geautomatiseerd bestellen van inktcartridges tot het op afstand vaststellen van problemen in de productie; deze voorbeelden vind je in Best and worst of the Internet of Things. Lees snel verder!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoHealthcare brengt graag actuele kennis rondom IOTe-healthPraktijkcases bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IOT :  Internet of Things toepassingen in de zorg

Internet of Things (IoT) toepassingen in de zorg zijn een populair gespreksonderwerp. Toch wordt er in de praktijk nog maar weinig gebruik gemaakt van alle mogelijkheden van IoT. In hoeverre profiteert uw zorgorganisatie hier al van? Leer in deze webcast wat de nieuwste IoT-praktijktoepassingen zijn, waar zowel de patiënt als de zorgmanager als de zorgverlener van profiteren.

Lees verder

e-health :  11 voor- en nadelen van een standaard social intranet

Jouw zorginstelling wil aan de slag met nieuwe werkplekken op basis van het populaire social intranet. Kies je voor een compleet op maat gemaakte oplossing die je zelf beheert en onderhoudt? Of ga je voor een standaardoplossing die via cloud-software wordt aangeboden? Deze whitepaper zet 11 voor- én nadelen van een standaard social intranet op een rij.

Lees verder

e-health :  10 trends voor de geestelijke gezondheidszorg

De geestelijke gezondheidszorg is de laatste jaren enorm in beweging. Personeelstekorten, een grote zorgvraag, nieuwe wetten en technologische trends zullen de zorg verder, ingrijpend veranderen. Lees in deze whitepaper de 10 belangrijkste ontwikkelingen voor de geestelijke gezondheidszorg in 2020.

Lees verder

Praktijkcases :  Klantcase De Zorggroep

De Zorggroep wilde naar één ICT-omgeving voor de drie vestigingen. Hierbij was, vanwege de verwachte groei, een grote schaalbaarheid en een grote mate van flexibiliteit van belang. Ook moest het beheer vanaf een centrale locatie kunnen plaatsvinden.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.