Innovatie in de zorg: tijd winnen door automatisering

Automation en orchestration maken innovatie mogelijk

Automation en orchestration maken innovatie mogelijk

Er gebeurt een hoop in de zorg: de concurrentie met andere aanbieders neemt toe, de vergrijzing zorgt voor een toenemende nood aan zorg en zorginstellingen buigen zich over nieuwe businessmodellen en diensten. Het financiële plaatje blijft hierbij een grote uitdaging, zorginstellingen willen graag zoveel mogelijk doen met zo weinig mogelijk geld. Hoe kan je op deze manier blijven innoveren? IT ligt aan de basis van het succes.

Druk op de ketel

De druk op de IT-afdeling mag niet onderschat worden. Aan de ene kant verwachten we dat de IT-afdeling ervoor zorgt dat de zorginstelling operationeel is, rekening houdend met een continue beschikbaarheid en conform alle veiligheids- en privacy normen. Aan de andere kant moet de IT-afdeling ook voldoen aan de hogere wensen en eisen van gebruikers en moet ze inspelen op nieuwe ontwikkelingen en technische innovaties. Wil een IT-afdeling dit spanningsveld doorbreken, dan is automation en orchestration de oplossing.

Wat zijn automation en orchestration?

  • Automation: Repetitieve acties in het datacenter worden geautomatiseerd zodat de IT-afdeling efficiënter kan werken. Automatisering zorgt voor voorspelbare resultaten en leidt tot een consistente kwaliteit die voldoet aan de gestelde eisen.
  • Orchestration: Het samenbrengen van automation-initiatieven zorgt ervoor dat de beheerlast voor de IT-afdeling vermindert. Self-service tools worden beschikbaar gemaakt voor gebruikers, hierdoor worden beschikbare IT-servics op aanvraag geleverd en krijgen gebruikers in de zorginstelling een app-store ervaring.

Met minder bereik je dus meer, want IT wordt vanuit een portal als service aangeboden aan de gebruikers. Werkprocessen worden ondergebracht in workflows, op die manier is het mogelijk om bepaalde acties volledig geautomatiseerd te laten uitvoeren. Hierdoor komt meer tijd vrij op de IT-afdeling om aan te slag te gaan met innovatie!

Bekijk de voordelen

Benieuwd naar de voordelen die automation en orchestration zorginstellingen kunnen bieden? Of wil je graag weten welke stappen een instelling moet zetten om hiermee aan de slag te gaan? Bekijk dan deze heldere factsheet en ontdek de mogelijkheden voor jouw zorginstelling.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

PQR

IT wordt door technologische ontwikkelingen en strengere wetgeving steeds complexer. Het opzetten en onderhouden van een goede IT-infrastructuur kost veel tijd en geld. Daarmee is IT een onderdeel van de bedrijfsvoering geworden dat aandacht verdient. PQR geeft het die aandacht en creëert rust in uw IT.

Profiel PQR ›
 
 

Download artikel

Innovatie in de zorg: tijd winnen door automatisering

Wilt u de PQR-nieuwsbrief ontvangen?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IntoHealthcare.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.