Innovatie in de zorg: tijd winnen door automatisering

Automation en orchestration maken innovatie mogelijk

Automation en orchestration maken innovatie mogelijk

Er gebeurt een hoop in de zorg: de concurrentie met andere aanbieders neemt toe, de vergrijzing zorgt voor een toenemende nood aan zorg en zorginstellingen buigen zich over nieuwe businessmodellen en diensten. Het financiële plaatje blijft hierbij een grote uitdaging, zorginstellingen willen graag zoveel mogelijk doen met zo weinig mogelijk geld. Hoe kan je op deze manier blijven innoveren? IT ligt aan de basis van het succes.

Druk op de ketel

De druk op de IT-afdeling mag niet onderschat worden. Aan de ene kant verwachten we dat de IT-afdeling ervoor zorgt dat de zorginstelling operationeel is, rekening houdend met een continue beschikbaarheid en conform alle veiligheids- en privacy normen. Aan de andere kant moet de IT-afdeling ook voldoen aan de hogere wensen en eisen van gebruikers en moet ze inspelen op nieuwe ontwikkelingen en technische innovaties. Wil een IT-afdeling dit spanningsveld doorbreken, dan is automation en orchestration de oplossing.

Wat zijn automation en orchestration?

  • Automation: Repetitieve acties in het datacenter worden geautomatiseerd zodat de IT-afdeling efficiënter kan werken. Automatisering zorgt voor voorspelbare resultaten en leidt tot een consistente kwaliteit die voldoet aan de gestelde eisen.
  • Orchestration: Het samenbrengen van automation-initiatieven zorgt ervoor dat de beheerlast voor de IT-afdeling vermindert. Self-service tools worden beschikbaar gemaakt voor gebruikers, hierdoor worden beschikbare IT-servics op aanvraag geleverd en krijgen gebruikers in de zorginstelling een app-store ervaring.

Met minder bereik je dus meer, want IT wordt vanuit een portal als service aangeboden aan de gebruikers. Werkprocessen worden ondergebracht in workflows, op die manier is het mogelijk om bepaalde acties volledig geautomatiseerd te laten uitvoeren. Hierdoor komt meer tijd vrij op de IT-afdeling om aan te slag te gaan met innovatie!

Bekijk de voordelen

Benieuwd naar de voordelen die automation en orchestration zorginstellingen kunnen bieden? Of wil je graag weten welke stappen een instelling moet zetten om hiermee aan de slag te gaan? Bekijk dan deze heldere factsheet en ontdek de mogelijkheden voor jouw zorginstelling.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoHealthcare brengt graag actuele kennis rondom Zorg 2.0Zorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Zorg :  Intelligente technologie maakt de zorg beter

Om de uitdagingen in de zorg aan te pakken, kunnen we niet om slimme IT heen. En laat het nou net de IT-infrastructuur van ziekenhuizen zijn die op dit moment innovatie in de zorg afremt. Hoe verander je deze remmende factor in een innovatieversneller? Hoe haal je meer uit de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie? Ontdek het in deze whitepaper.

Lees verder

Zorg :  Hoe zit het met jouw Office 365 back-ups?

Denk jij voldoende na over de bescherming van jouw Office 365-data? Heb jij jouw Office 365-data opgenomen in het back-upbeleid? Veel bedrijven denken dat Microsoft jou alles uit handen neemt, ook databeveiliging. Het is voor velen dan ook een verrassing als blijkt dat databeveiliging en back-upbeheer jouw verantwoordelijkheid is. Lees hier 6 redenen waarom back-ups maken van jouw Office 365-data belangrijk is.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.