Impact van het coronavirus op de zorg en hun IT-infrastructuur

5 risico’s voor IT-afdelingen in de zorg

Gepubliceerd: 18-05-2020 | Whitepaper | Impact van het coronavirus op de zorg en hun IT-infrastructuur

De coronacrisis en de coronamaatregelen hebben een behoorlijke impact op onze samenleving, niet in het minst op de zorg. Er is een grote behoefte aan online initiatieven om bijvoorbeeld e-consulting, thuiswerken of videocalls met familieleden in woonzorgcentra mogelijk te maken. Een ingrijpende verandering voor zorgverleners, maar ook op de IT-afdeling van zorginstellingen is het alle hens aan dek om ‘het nieuwe normaal’ te faciliteren.

Waarmee moet de IT-afdeling opeens rekening houden?

Het inrichten van thuiswerken en videobellen is maar het topje van de ijsberg. De IT-afdeling heeft sinds het uitbreken van de coronacrisis in Nederland te maken met een heleboel veranderingen. Zo moeten zij ook rekening houden met:

  • Snel inrichten van nieuwe isolatieplekken en het opschalen van medische apparatuur gaat hand in hand met heel veel handmatige aanpassingen voor het IT-team
  • De enorme toename van online activiteiten vereist aanpassingen in het netwerk. Alle verkeer moet zo geregeld worden dat het verlenen van zorg altijd de hoogste prioriteit krijgt
  • Door de focus op het inrichten van nieuwe isolatieplekken en het plaatsen van apparatuur staat het uitvoeren van updates en security patches lager op de prioriteitenlijst
  • Door deze verminderde focus op security ligt het gevaar van cybercriminaliteit om de hoek
  • Verminderde capaciteit op de IT-afdeling door COVID-19 besmettingen

Hoe kan de IT-afdeling deze 5 corona-risico’s aanpakken?

Bovenstaande 5 factoren zorgen er dus voor dat de IT-afdeling bij zorginstellingen onder grote druk staan. Aan de ene kant wil je voldoen aan de toenemende zorgvraag, maar aan de andere kant heb je te maken met een capaciteitstekort. In deze whitepaper lees je hoe je met behulp van intelligente technologie de druk op het IT-team verlicht. Je krijgt inzicht in de verschillen tussen de traditionele IT-omgeving en een intelligent platform aan de hand van praktische voorbeelden. Maak een vliegende start met het afstemmen van jouw IT-infrastructuur aan het nieuwe normaal en download de whitepaper hier.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Axians

Samen met onze klanten verbeteren we het leven van mensen. Om de wereld slimmer te maken en vooruit te helpen, ondersteunt en adviseert Axians haar klanten op het gebied van Informatie en Communicatie Technologie; schaalbaar, flexibel en duurzaam.

Profiel Axians ›
 
 

Downloaden: Impact van het coronavirus op de zorg en hun IT-infrastructuur

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IntoHealthcare.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.