Heb jij Teams versneld uitgerold?

Dan is nu tijd voor de vervolgstappen

Heb jij Teams versneld uitgerold?

In maart kregen we te horen dat iedereen die kon thuiswerken, dat ook moest doen. Dit zorgde voor behoorlijk wat stress op de IT-afdeling bij zorginstellingen, want nooit eerder gingen zoveel mensen thuiswerken. Redden we dat met de oude VPN? Het antwoord was nee. De oplossing werd snel gevonden: Microsoft Teams. Nu de snelle start met dit communicatie- en samenwerkingsplatform alweer enkele maanden achter ons ligt, is het tijd om te kijken hoe we er meer uit kunnen halen. Deze whitepaper helpt je met de vervolgstappen van jouw Teams-implementatie.

Snel aan de slag met Teams

De keuze voor Teams lag voor de hand: veel zorginstellingen hadden het al binnen hun Office 365-pakket en de implementatie is relatief eenvoudig waardoor je snel live kan. Maar net zoals zoveel organisaties maken veel zorginstellingen niet optimaal gebruikt van Teams. Dus na de versnelde uitrol, is het nu tijd om meer aandacht te besteden aan de verdere uitrol en adoptie.

3 grootste uitdagingen

De techniek staat, maar Teams optimaal gebruiken vereist meer dan het simpelweg aanzetten. Wat zijn de grootste uitdagingen waar organisaties nu tegenaan lopen?

  1. Sociale veranderingen: mensen vragen sneller wat via chat aan een collega buiten hun directe werkkring en managers hebben hun teamleden vaak al lange tijd meer gezien; de sociale verhoudingen in het bedrijf veranderen.
  2. Zoveel tools: Veel zorginstellingen gebruiken Teams alleen voor videobellen en chatten. Toch is veel meer mogelijk in Teams, maar die functionaliteiten zijn onvoldoende bekend bij collega’s.
  3. Governance en security: Door de snelle implementatie is onvoldoende aandacht besteed aan security en compliance. Zo is het standaard mogelijk om mensen van buiten de organisatie toe te voegen, maar is dat wel wenselijk?

De weg naar een volwassen Teams-omgeving

Wil je weten hoe je stappen zet naar een volwassen Teams-omgeving en bovenstaande uitdagingen aanpakt? Download dan hier deze whitepaper en ontdek hoe je met het Modern Workplace Maturity Model meer uit jouw Teams-omgeving haalt.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Portiva

Portiva is Microsoft Gold Partner en een high-end dienstverlener met de focus op security, samenwerking en kennisdeling.

Profiel Portiva ›
 
 

Downloaden: Heb jij Teams versneld uitgerold?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IntoHealthcare.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.