Gebrek aan IT-personeel hindert innovatie in de zorg

Word een magneet voor goede IT’ers

Gepubliceerd: 28-05-2020 | Whitepaper | Gebrek aan IT-personeel hindert innovatie in de zorg

IT-managers en CIO’s in de zorg hoeven zich bepaald niet te vervelen. Ze moeten goede innovatieve zorg faciliteren, maar dan wel met weinig medewerkers. Oh ja, of je even de cultuur wil veranderen van een traditionele beheerafdeling naar een innovatieplatform dat met de nieuwste technologie de zorg naar een hoger niveau tilt. Heb je een plan en de mensen om dit voor elkaar te boksen? Nog niet? Met de juiste strategie ga jij met de juiste mensen en knowhow de uitdagingen succesvol te lijf.

Visie en tools maken je aantrekkelijk voor goed personeel

Verandering is goed en noodzakelijk om verder te komen. Dat begint altijd bij een visie. Met een duidelijke visie en ambitie én gebruik van nieuwe tools wordt jouw organisatie een magneet voor die schaarse IT’ers die het verschil gaan maken. Doe je dit goed, dan ben je niet alleen aantrekkelijk, maar blijf je dat ook. In de whitepaper lees je hoe je dit doet en de overige stappen om uiteindelijk succesvol te transformeren naar een innovatie-dienstverlener die de zorg nog beter ontzorgt.

Je nieuwe opdracht vraagt om andere vaardigheden

In de zorg staan twee hindernissen verandering in de weg: cultuur en de technische architectuur. Kantooromgevingen staan meestal al met één of twee benen in de cloud. Hierdoor experimenteren en schalen ze gemakkelijker met nieuwe technologie die het verschil maakt. Ga je over op cloud-technologie dan zul je ook nieuwe vaardigheden in je team moeten binnenhalen en de manier van werken zal radicaal veranderen.

Praktisch veranderen

Dat je van beheerorganisatie moet veranderen naar een innovatieplatform klink als een grijsgedraaide plaat. Wat je wil weten is hoe je precies verandert. De whitepaper geeft je onder andere de volgende praktische handvatten:

  • Verander de cultuur: een cultuurverandering zet je niet even aan, het vereist een andere manier van communiceren. Hoe pak je dit aan?
  • IT-infrastructuur op de schop: verander een hindernis in een springplank door je architectuur te veranderen die agile werken mogelijk maakt.
  • Het belang van projectmanagers en servicemanagers: verbinden en samen verbeteren doe je niet in je eentje, hiervoor heb je collega’s nodig die afdelingen, patiënten, en ketenpartners verbinden processen doorzien.
  • Automatiseer IT-beheer: servers aanmaken en toegangsrestricties instellen kost tijd, maar niet meer als je dit soort taken automatiseert.
  • Gebruik AI en machine learning: hou meer tijd over voor innovatie en ontwikkeling met zelf generende infrastructuur.

In de zorg zijn er heel wat problemen die smeken om een oplossing. CIO’s en IT-managers lossen ze op met een nieuwe manier van werken en met andere technologie. Wil jij meer voor je organisatie betekenen en wil je die omslag maken? Download direct deze whitepaper en zet de eerste stap in jouw transformatie.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Axians

Samen met onze klanten verbeteren we het leven van mensen. Om de wereld slimmer te maken en vooruit te helpen, ondersteunt en adviseert Axians haar klanten op het gebied van Informatie en Communicatie Technologie; schaalbaar, flexibel en duurzaam.

Profiel Axians ›
 
 

Downloaden: Gebrek aan IT-personeel hindert innovatie in de zorg

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IntoHealthcare.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.