Deze 8 trends veranderen de VVT enorm

Van vergrijzing tot robotisering

Van vergrijzing tot robotisering

Er gebeurt de laatste jaren veel in de zorg. Budgetten slinken, de zorgvraag stijgt en steeds meer technologie vindt zijn weg naar verpleeg- en verzorgingshuizen. Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker projecten waar AI en blockchain een grote rol in spelen. En dan te bedenken dat we nog maar aan de vooravond staan van de grote digitale transformatie van onze maatschappij. Een goed moment om een aantal van deze ontwikkelingen op een rij te zetten.

50 tinten grijs

Het is een wereldwijd fenomeen: de bevolking vergrijst snel. Alle babyboomers bereiken stilaan de pensioengerechtigde leeftijd en bovendien worden we steeds ouder. De verwachting is dan ook dat er in 2040 2,6 miljoen 75-plusser zijn. Dat is 2 keer zoveel als nu. Dat moet dus een behoorlijke impact hebben op de zorg. Niet alleen zal de vraag naar zorg stijgen, er verdwijnt ook een hele generatie zorgmedewerkers van de arbeidsmarkt. Welke gevolgen dit heeft voor onze portemonnee? Dat lees je in deze whitepaper.

Nauwere samenwerking zorgorganisaties

Omdat het aantal beschikbare woonplekken in verpleeg- en verzorgingshuizen niet in verhouding staat met het aantal ouderen zet de overheid steeds meer in op zelfredzaamheid. Ouderen wonen langer thuis en maken gebruik van hun eigen social netwerk om hen hierbij te ondersteunen. Dit brengt niet alleen uitdagingen met zich mee op gebied van fysieke gezondheid, er zijn ook sociale en emotionele obstakels. Om deze cliënten de zorg te geven die ze nodig hebben, slaan VVT-organisaties de handen in elkaar.

Meer trends lezen?

Het mag wel duidelijk zijn, er zijn een aantal uitdagingen die we moeten aanpakken. Lees in deze whitepaper meer over:

  • Effect van ZZP’ers op het stelsel van wijkverpleegkundigen
  • Maatwerk in de zorg
  • Personeelstekort in de zorg
  • Robotisering

Nieuwsgierig naar wat dit allemaal precies inhoudt? Je leest het in deze whitepaper.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Wortell

Wortell helpt zorgorganisaties om betere zorg te kunnen leveren door het innovatief toepassen van technologie.

Profiel Wortell ›
 
 

Download artikel

Deze 8 trends veranderen de VVT enorm

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IntoHealthcare.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.