De voordelen van een passend document management systeem

Een succesvol document management systeem voor uw organisatie

Een succesvol document management systeem voor uw organisatie

Document management systemen (DMS) zorgen ervoor dat medewerkers van zorgorganisaties optimaal ondersteund worden in hun dagelijkse werkzaamheden. Met een DMS worden documenten op een gestructureerde manier opgeslagen en ontsloten per afdeling. Een passend DMS zorgt ervoor dat medewerkers op een efficiënte manier kunnen werken, per afdeling, maar ook tussen verschillende afdelingen. Maar wat is een passend DMS en waar moet deze aan voldoen? Een actuele vraag binnen zorgorganisaties.

Kennismanagement

Mensen krijgen per dag steeds meer informatie tot zich, thuis en op het werk. Medewerkers krijgen vanuit de organisatie een veelheid aan informatie aangeboden, terwijl die informatie vaak niet eens nuttig of geschikt is voor de afdeling of medewerker. Steeds vaker proberen zorgorganisaties dan ook informatie op een zo logisch gestructureerd mogelijke manier aan te bieden aan hun medewerkers. Het doel hierbij is de informatie niet in overvloed aan te bieden, maar gericht op de verschillende doelgroepen binnen de organisatie.

Versnipperd documentlandschap

Veel informatie en documenten worden vaak versnipperd opgeslagen. Hierdoor kunnen medewerkers de informatie niet altijd even snel terugvinden. Informatie en documenten worden op servers, verschillende netwerkschijven, in mailboxen en in papieren dossiers opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat het overzicht waar bepaalde informatie en documenten zich bevinden ontbreekt. Het beheren en archiveren van al deze informatie en documenten kost daardoor ook nog eens veel tijd en geld. Tijd en geld dat met een gedegen document management oplossing bespaard zou kunnen worden.

Meer weten over een DMS?

In deze whitepaper wordt een beschrijving gegeven van de ontwikkelingen op het gebied van DMS, de achterliggende ICT-uitdagingen in dit verband en de oplossingen die er in de markt bestaan. Daarnaast wordt er antwoord op de vraag gegeven welke functionaliteiten en voordelen een passend DMS kent. Ook wordt er inzicht gegeven in de overwegingen die een zorgorganisatie moet maken om een gegronde beslissing te nemen over het aanschaffen van een passend DMS.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

De voordelen van een passend document management systeem

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IntoHealthcare.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.