De hybride cloud verenigt eigen beheer en clouddiensten

Maak kennis met het populairste cloud-model

Maak kennis met het populairste cloud-model

Zorginstellingen die hun IT-infrastructuur willen klaarstomen voor de toekomst, kiezen steeds vaker voor een combinatie van eigen infrastructuur en cloud-diensten en -applicaties. In een hybride cloud-omgeving sluit legacy IT of een private cloud naadloos aan op publieke cloud-diensten. Zo is het mogelijk voor zorgmedewerkers om toch overal en altijd aan de slag te kunnen met Office 365, maar behoudt jouw IT-afdeling wel 100 % controle over privacygevoelige data en processen.

Populariteit is niet te stoppen

Dat steeds meer organisaties de voordelen ontdekken van de hybride cloud werd duidelijk in het jaarlijkse RightScale onderzoek State of the Cloud. Hierin gaven 81 % van de respondenten aan dat ze een multi-cloud strategie voeren. De meerderheid kiest daarbij voor een hybride cloud-omgeving. Nu ook sceptici gewonnen lijken voor cloud-applicaties zoals Office 365 is de verwachting dat de populariteit blijft stijgen.

Voordelen op een rij gezet

  • Flexibiliteit: Voor veel organisaties dè primaire reden om te kiezen voor een hybride cloud. Je behoudt volledige controle over bijvoorbeeld patiëntengegevens in je eigen datacenter of private cloud en verhuist niet-kritische applicaties naar een publieke cloud.
  • Schaalbaarheid: Een goede prognose maken over de schaalbaarheid van je on-premise IT-infrastructuur blijft moeilijk. In een hybride cloud-omgeving is dat een stuk eenvoudiger en hoef je je daar geen zorgen over te maken. Je vangt pieken en dalen in gebruik eenvoudig op dankzij de schaalbaarheid van je cloud-diensten.
  • Kosten besparen: Denk hierbij onder andere aan een besparing op je energieverbruik. Omdat je minder resources op locatie draaiend houdt, daalt je energieverbruik en betaal je minder. Ook is minder beheer nodig waardoor IT-professionals hun tijd kunnen besteden aan andere projecten.

Implementatieplan voor de hybride cloud

De voordelen kennen we, nu aan de slag!  Door de combinatie van eigen IT en cloud-diensten is het opzetten van een hybride cloud omgeving geen eenvoudige klus. Gelukkig zetten de 6 stappen uit deze whitepaper je op de goede weg en zet jij hierdoor een doordacht implementatieplan neer.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoHealthcare brengt graag actuele kennis rondom Zorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Zorg :  Effectiever en efficiënter aan de slag met jouw data

Wil jij ook effectiever en efficiënter aan de slag met je data? Door de data governance van jouw zorginstelling goed op orde te hebben wordt datagedreven werken een stuk makkelijker! In deze whitepaper lees je 9 praktische tips waarmee je de eerste stappen zet op het gebied van data governance.

Lees verder

Zorg :  Nieuwe IT zorgt voor meer tijd voor de patiënt

In 2018 ging fertiliteitskliniek VivaNeo Medisch Centrum Kinderwens aan de slag met het moderniseren van hun IT-omgeving. Want na jaren van ontevredenheid en irritatie bij het personeel was de tijd meer dan rijp voor een update. Deze klantcase laat de 2 fases zien waarin deze veranderingen werden doorgevoerd en laat zien welke voordelen VivaNeo Medisch Centrum Kinderwens nu behaalt. Laat je inspireren!

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.