Datacenters in de zorg: de 5 grootste knelpunten en tips

Maak het datacenter van uw zorgorganisatie toekomst-proof

Maak het datacenter van uw zorgorganisatie toekomst-proof

Het beheer van datacenters kan nogal wat kopzorgen geven. Dat geldt met name voor zorgorganisaties, die te kampen hebben met bezuinigingen, wet- en regelgeving, veiligheidsissues en de groei van mobiliteit. Die obstakels kunnen een gestroomlijnde structuur van een datacenter in de weg zitten. Hoe u dit allemaal regelt, leest u in deze whitepaper met tips voor de 5 grootste knelpunten die samenhangen met een datacenter. Twee knelpunten en tips geven we u hier alvast.

Datacenter in de zorg faalt door verouderde software

Veel beheerders van IT-infrastructuren komt het bekend voor: verouderde software als gevolg van – bijvoorbeeld – legacy applicaties. Te denken valt aan Windows Server- en SQL Server-versies waarvan de ondersteuning - soms al lang geleden - verlopen is.  De tip: hou software up-to-date met bijvoorbeeld een onderhoudscontract met recht op een laatste versie.

Uitwijken

Ook op het gebied van uitwijken zijn er knelpunten, namelijk deze 2:

  • de ‘beperkte’ capaciteit van een uitwijklocatie, omdat deze toch maar ‘voor het geval dat’ is
  • de verbinding naar de uitwijklocatie, die prijzig kan worden om bijvoorbeeld snel servers en data te kunnen repliceren.

De tip: Als een eigen uitwijklocatie een must is, test dan regelmatig of hij werkt, niet alleen met IT-beheerders, maar ook met gebruikers.

Wilt u meer inzicht in de knelpunten met betrekking tot datacenters in de zorg en wilt u meer tips over hoe u met deze uitdagingen kunt omgaan? Download de whitepaper nu en sta ook met uw datacenter klaar voor de toekomst.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoHealthcare brengt graag actuele kennis rondom DatacentersCloud ComputingICT Infrastructuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Computing :  Samenwerken in de zorg wordt leuker

We horen het vaak: zorgmedewerkers staan onder grote druk en houden amper tijd over voor het verlenen van zorg. Door op een betere en efficiëntere manier samen te werken, informatie te bewaren en te delen kunnen zorginstellingen ervoor zorgen dat medewerkers meer tijd kunnen besteden aan hun cliënten. Dat wil jij toch ook? Ontdek hier hoe je dit aanpakt.

Lees verder

Cloud Computing :  Een moderne werkplek voor iedere zorgmedewerker!

De toenemende werkdruk en vergrijzing van de bevolking zorgen ervoor dat zorg verlenen steeds vaker een uitdaging wordt. Daar moet verandering in komen! Steeds meer zorginstellingen onderzoeken hoe technologie hen kan helpen om zorgprofessionals te ondersteunen in hun werkzaamheden. Door een moderne werkplek in te richten waar alle informatie te vinden is, blijft er weer meer tijd over voor… zorg verlenen. Ga aan de slag met dit praktische handboek om een moderne zorgwerkplek te creëren.

Lees verder

ICT Infrastructuur :  Klantcase De Zorggroep

De Zorggroep wilde naar één ICT-omgeving voor de drie vestigingen. Hierbij was, vanwege de verwachte groei, een grote schaalbaarheid en een grote mate van flexibiliteit van belang. Ook moest het beheer vanaf een centrale locatie kunnen plaatsvinden.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.