Archiveringsoplossing 2.0 voor ZGV

ZGV vervangt archiveringsoplossing

ZGV vervangt archiveringsoplossing

De verregaande automatisering in de zorg creëert een grote hoeveelheid digitale gegevens, die constant groeit. Ziekenhuizen zien zich geconfronteerd met een continu groeiende behoefte aan veilige opslag hiervan. Het Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) had al een aantal jaren een EMC2 Centera archiveringsoplossing, maar heeft recent een nieuwe archiveringsoplossing in gebruik genomen. Het grote voordeel van de nieuwe oplossing is dat de, op een Network Attached Storage (NAS) gebaseerde, infrastructuur voor meer dan alleen archiveringsdata gebruikt kan worden. 

Op naar een nieuwe infrasctructuur

Vincent te Koppele, Hoofd ICT  ZGV:
“Onze oplossing was merkbaar ouder aan het worden. We konden nog steeds onze archiefbeelden terughalen, maar het onderhoud werd steeds duurder en de beschikbare dataruimte raakte op. Daarnaast waren bepaalde servers aan vervanging toe. Wij wilden weer een systeem dat we ziekenhuisbreed konden inzetten en dat in hoge mate schaalbaar is.”

Resultaat

  • Stabiele, open, toekomstgerichte, schaalbare en flexibele omgeving;
  • PACS informatie is snel toegankelijk;
  • De moderne storage-omgeving levert kosteneffectieve opslag;
  • Mogelijkheden om de storage-omgeving voor meer dan alleen archivering te gebruiken;

Meer dan alleen archiveringsdata

Download deze volledige praktijkcase en lees meer over de nieuwe, op een NAS gebaseerde, infrastructuur bij Ziekenhuis Gelderse Vallei, die voor meer dan alleen archiveringsdata gebruikt kan worden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoHealthcare brengt graag actuele kennis rondom Storage Archief bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Archief :  10 tips voor efficiënt digitaliseren van je archief

Zorginstelling kunnen veel voordeel halen uit het digitaliseren van hun papieren archief. Medewerkers hebben met 1 muisklik de gevraagde informatie bij de hand, waardoor de administratie sneller en efficiënter kan werken. Vereiste is wel dat je digitalisatie goed aanpakt. Met de 10 tips uit deze whitepaper zetten we je alvast op het goede spoor.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.