9 eHealth trends in de gehandicaptenzorg

Trendrapport: Inspirerende voorbeelden die bijdragen aan betere zorg

Trendrapport: Inspirerende voorbeelden die bijdragen aan betere zorg

Technologie maakt niet alleen ons dagelijks leven een stuk makkelijker, ook voor de zorg zijn er grote voordelen. Zo krijgen cliënten meer zelfstandigheid, zien zorgverleners aan de hand van biometrische gegevens hoe het écht met een cliënt gaat en verloopt de communicatie tussen cliënten en zorgverleners een stuk soepeler. In dit trendrapport tonen wij je met 9 inspirerende voorbeelden hoe technologie de gehandicaptenzorg, en zo ook het leven van mensen met een verstandelijke beperking, verbetert.

De opmars van eHealth

Onderzoek van Nictiz en het NIVEL toont aan dat eHealth steeds belangrijker wordt in de zorg. Zo steeg het gebruik van beeldbellen met bijvoorbeeld Skype in 2017 naar 27%. Ook het elektronische patiëntendossier is inmiddels helemaal ingeburgerd. Ook de zorggebruiker vindt de weg naar digitale hulpmiddelen vlot. Hebben we ergens last van, dan is de kans groot dat we eerst even online informatie opzoeken. Willen we afvallen? Dan downloaden we zelf een app en gaan we calorieën tellen.

9 voorbeelden van eHealth-ontwikkelingen in de gehandicaptenzorg

In deze whitepaper zetten we een aantal initiatieven voor je op een rij waarvan wij overtuigd zijn dat ze de gehandicaptenzorg zullen verbeteren. Zo vind je onder andere voorbeelden van:

  • Gamification om beweging te stimuleren
  • Robotisering van de zorg
  • Apps die bijdragen aan meer zelfstandigheid
  • En veel meer!

Download dit trendrapport en laat je inspireren door deze innovatieve en mooie projecten uit de zorg.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoHealthcare brengt graag actuele kennis rondom e-healthZorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

e-health :  11 voor- en nadelen van een standaard social intranet

Jouw zorginstelling wil aan de slag met nieuwe werkplekken op basis van het populaire social intranet. Kies je voor een compleet op maat gemaakte oplossing die je zelf beheert en onderhoudt? Of ga je voor een standaardoplossing die via cloud-software wordt aangeboden? Deze whitepaper zet 11 voor- én nadelen van een standaard social intranet op een rij.

Lees verder

e-health :  10 trends voor de geestelijke gezondheidszorg

De geestelijke gezondheidszorg is de laatste jaren enorm in beweging. Personeelstekorten, een grote zorgvraag, nieuwe wetten en technologische trends zullen de zorg verder, ingrijpend veranderen. Lees in deze whitepaper de 10 belangrijkste ontwikkelingen voor de geestelijke gezondheidszorg in 2020.

Lees verder

Zorg :  Intelligente technologie maakt de zorg beter

Om de uitdagingen in de zorg aan te pakken, kunnen we niet om slimme IT heen. En laat het nou net de IT-infrastructuur van ziekenhuizen zijn die op dit moment innovatie in de zorg afremt. Hoe verander je deze remmende factor in een innovatieversneller? Hoe haal je meer uit de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie? Ontdek het in deze whitepaper.

Lees verder

Zorg :  Hoe zit het met jouw Office 365 back-ups?

Denk jij voldoende na over de bescherming van jouw Office 365-data? Heb jij jouw Office 365-data opgenomen in het back-upbeleid? Veel bedrijven denken dat Microsoft jou alles uit handen neemt, ook databeveiliging. Het is voor velen dan ook een verrassing als blijkt dat databeveiliging en back-upbeheer jouw verantwoordelijkheid is. Lees hier 6 redenen waarom back-ups maken van jouw Office 365-data belangrijk is.

Lees verder

Partner

ilionx

Wij leveren toegevoegde waarde aan organisaties door vraagstukken rondom business transformatie succesvol aan te pakken, met moderne informatietechnologie als aanjager.

Profiel ilionx ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.