10 tips voor efficiënt digitaliseren van je archief

Met 1 muisklik alle informatie beschikbaar

Met 1 muisklik alle informatie beschikbaar

Het zoeken naar dat ene dossier of het opsnorren van een oud verzekeringscontract kost zorgmedewerkers behoorlijk veel tijd. Hoe handig zou het zijn als je het hele papieren archief digitaliseert. Of ieder document wat de zorginstelling binnenkomt onmiddellijk digitaal beschikbaar maakt. Je bespaart je medewerkers in ieder geval veel tijd en dat scheelt de organisatie op lange termijn veel geld. Met de 10 tips en aandachtspunten uit deze whitepaper zorg jij ervoor dat de digitalisatie ook het verwachte resultaat opbrengt.

1.     Een voorbereid mens…

Het ligt zo voor de hand, maar wordt toch vaak vergeten: een goede voorbereiding. Wil je aan de slag met het digitaliseren van je archief, ga dan eerst het papieren archief opschonen en ordenen. Het heeft geen zin om irrelevante documenten mee te nemen in je digitalisering. Hetzelfde geldt voor duplicaten. Verwijder paperclips, nietjes en klemmen, ze zitten bij het scannen alleen maar in de weg.

2.     Ons bin zuunig

Het klinkt misschien banaal, maar bespaar niet op de scanners. Een kwalitatief mindere scanner heeft een grote invloed op de kwaliteit van je digitale archief. Met software kan je na het scannen nog wel een verbeterslag doorvoeren, maar als de basis niet goed is valt er weinig te verbeteren. De verleiding is vaak groot om aan de slag te gaan met de multifunctionele printers die in de meeste zorginstellingen aanwezig zijn. Een professionele USB-scanner is sneller en maakt betere scans, onderzoek dus zeker de mogelijkheden voordat je start met scannen.

3.     Verder aan de slag met digitaliseren van jouw archief?

In deze praktische whitepaper vind je nog 8 tips die je helpen bij het organiseren van het digitaliseren van jouw papieren archief. Denk bijvoorbeeld aan een geautomatiseerd scanproces of het digitaliseren van het factuurproces met behulp van OCR.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

BCT

Als de wereld om je heen verandert kun je twee dingen doen. Je wacht rustig af en je ziet wel wat er gebeurt, of je zoekt een betrouwbare partner die je proactief helpt om je doelen te bereiken. Een organisatie met kennis en ervaring en die weet wat er speelt in de markt. BCT is die partner die al geruime tijd met beide benen in deze nieuwe realiteit staat. Kortom, een partner die weet waar je vandaan komt, maar ook precies begrijpt waar je naartoe wilt.

Profiel BCT ›
 
 

Downloaden: 10 tips voor efficiënt digitaliseren van je archief

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IntoHealthcare.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.