Met deze 5 tips is thuiswerken net zo veilig als op kantoor

18 May 2020, 10.00afbeelding Met deze 5 tips is thuiswerken net zo veilig als op kantoor

Inmiddels is het thuiswerken voor de meeste organisaties wel gewoon aan het worden en zijn je medewerkers thuis net zo productief als op kantoor. Maar gaat dat niet ten koste van de veiligheid? Niet als je op een aantal zaken let. In deze blog geeft Martijn Bloem vijf tips om te zorgen dat je medewerkers thuis net zo veilig werken als op kantoor.

Lees verder

Gelukkig levert een crisis ook goede dingen op

18 May 2020, 09.44afbeelding Gelukkig levert een crisis ook goede dingen op

De afgelopen weken hebben wij onze klanten in de zorg, onderwijs en zakenwereld op manieren kunnen helpen waar we stiekem best wel een beetje trots op zijn. Meer dan ooit werd de zingeving van het werk wat we doen duidelijk. Dat gaat in het bijzonder op voor de ICT-uitdagingen voor onze klanten in de zorg. Hier konden we acuut helpen mensen op afstand te laten werken. Stonden en staan we met raad en daad bij voor hulpvragen. En, hebben we het leven van patiënt en zorgverlener een stuk makkelijker gemaakt door de razendsnelle ontwikkeling van handige en nuttige apps. De meest in het oog springende activiteiten hebben we op een rij gezet.

Lees verder

Axians GAIA stelt de gezondheidszorg in staat sneller te innoveren

4 May 2020, 15.18afbeelding Axians GAIA stelt de gezondheidszorg in staat sneller te innoveren

Mensen in de zorg geven met ziel en zaligheid een deel van hun leven om dat van patiënten en cliënten te verbeteren. Helaas worden zorgmedewerkers nog altijd geremd door administratieve verplichtingen en onnodig veel overleggen. Intelligente zorginnovaties en technologieën helpen meer tijd vrij te maken voor wat er echt toe doet. Om deze reden heeft Axians het infra-management platform GAIA deze week versneld gelanceerd, zodat IT-afdelingen in de zorg de innovatie sneller kunnen doorvoeren.

Lees verder

Virtueel consult of bezoek eenvoudig gemaakt voor patiënt en bewoner, arts, verpleging en de ICT-afdeling.

4 May 2020, 09.36afbeelding Virtueel consult of bezoek eenvoudig gemaakt voor patiënt en bewoner, arts, verpleging en de ICT-afdeling.

We zijn in korte tijd gewend geraakt aan social distancing, maar dat betekent niet dat we geen contact zoeken met elkaar. Beeldbellen is dan ook gigantisch gegroeid in populariteit. Privé vaak via Whatsapp of Skype en zakelijk via MS Teams of Zoom. In sommige gevallen kunnen mensen echter niet zelf een belafspraak opzetten: bijvoorbeeld Corona patiënten of ouderen in verpleegtehuizen. In die gevallen helpt een verzorger met de belafspraak. Dit is echter een hoop geregel voor de organisatie. Wanneer is het device en de verpleegkundige beschikbaar? Op welk tijdstip wil de familie bellen? Wie beheert de mailbox voor de aanvragen? En juist nu is die tijd is er vaak niet.

Lees verder

Mijn organisatie heeft Office 365. En nu?

16 April 2020, 14.17afbeelding Mijn organisatie heeft Office 365. En nu?

Het aanzetten van de cloud en al z’n prachtige toeters en bellen is niet zo’n punt. Een kind kan de was doen. Maar het gaat erom dat de gebruiker de verandering omarmt en na een paar weken denkt: hoe heb ik dit ooit anders gedaan? Collega Thomas – ja, die ene die verliefd is op Microsoft Teams – vertelt hoe je medewerkers zodanig meeneemt in het veranderproces dat ze nooit meer anders willen.

Lees verder