Effectief thuiswerken

23 March 2020, 14.00afbeelding Effectief thuiswerken

Communicatie is belangrijk in je dagelijks werk. Bij thuiswerken ben je niet fysiek in contact met je collega’s. Hierdoor mis je veel waardevolle kortstondige overlegmomenten. In dit artikel bespreken we hoe je vanuit huis effectief in contact kunt blijven met je collega’s.

Lees verder

Het ‘waarom’ en ‘hoe’ van de transformatie bij Stichting Ons Tweede Thuis

27 February 2020, 10.15afbeelding Het ‘waarom’ en ‘hoe’ van de transformatie bij Stichting Ons Tweede Thuis

Stichting Ons Tweede Thuis (OTT) is een zorgorganisatie die zich richt op het ondersteunen van mensen met een beperking. Met zo’n 2.400 toegewijde professionals – van artsen tot buschauffeurs – biedt OTT zorg en huisvesting aan circa 2.600 cliënten. Sommigen krijgen hulp bij zelfstandig wonen, anderen hebben 24 uur per dag zorg nodig. Onlangs besloot OTT dat het tijd was om de nodige veranderingen door te voeren op IT-gebied. In deze gastblog vertelt Heinz Hamelijnck, ICT-adviseur bij OTT, over het ”waarom’, ‘wat’ en hoe’ van de transformatie!

Lees verder

Een werkplek waarmee je wél alles kan wat je wilt? Don’t settle for less!

19 February 2020, 16.22afbeelding Een werkplek waarmee je wél alles kan wat je wilt? Don’t settle for less!

Digitaal werken wordt medewerkers soms wel heel lastig gemaakt. Waar je van huis uit gewend bent elke app en elk apparaat te gebruiken die je wilt, heb je als medewerker vooral vaak met beperkingen te maken. Zoals werken met verouderde devices, rigide systemen waarop inloggen lastig is, steeds opnieuw moeten inloggen, niet zelf programma’s mogen installeren of verwijderen en verplicht werken met voorgeschreven software (ook al werkt het niet naar behoren en zijn er betere alternatieven). Herkenbaar? Dan heb ik goed nieuws. Dit kan beter. Veel beter. En ook nog eens op een manier dat de IT-beheerorganisatie er blijer van wordt.

Lees verder

Zo omarmen je medewerkers verandering wel

5 February 2020, 16.17afbeelding Zo omarmen je medewerkers verandering wel

In zijn vorige twee blogs over adoptie, vertelde Marc Both, Business Consultant bij MostWare, waarom aandacht voor adoptie zo belangrijk is bij verandering en hoe je het kunt meten en verbeteren. In deze blog legt hij uit hoe je optimale adoptie bereikt door het inzetten van champions.

Lees verder

Drie aanjagers van de digitale transformatie

29 January 2020, 09.27afbeelding Drie aanjagers van de digitale transformatie

Het huidige tijdperk wordt gekenmerkt door grote technologische veranderingen. Veel van deze technologische trends bieden een innovatiepotentieel dat voorheen ondenkbaar was. Er wordt mij vaak gevraagd, welke trends volgens mij de meest belangrijke aanjagers zijn van de digitale transformatie. Hier is mijn top 3!

Lees verder