De ideale werkplek voor de zorg bestaat niet

27 July 2020, 09.36afbeelding De ideale werkplek voor de zorg bestaat niet

Er bestaan nogal wat theorieën over wat de ideale werkplek voor de zorg zou zijn. Daarbij wordt vaak over het hoofd gezien dat de diverse takken van sport binnen de sector heel andere eisen stellen aan die werkplek. Ook zijn er specifieke factoren die digitalisering van de werkplek in de weg kunnen staan.

Lees verder

Membrane switches & medische apparatuur: een perfecte match

15 July 2020, 13.15afbeelding Membrane switches & medische apparatuur: een perfecte match

In veel medische apparaten zien we toepassingen van membrane switches, ook wel bekend als membraanschakelaars. Met één druk op een knop zet je een bepaalde actie in gang. Denk bijvoorbeeld aan de interface van een ziekenhuisbed, infuuspomp of van medische scanapparatuur. We vertellen je in deze blog waarom membrane switches de perfecte match zijn voor medische apparaten.

Lees verder

Hoe laat je mensen werken met slimme IT en wat levert dat op?

13 July 2020, 10.00afbeelding Hoe laat je mensen werken met slimme IT en wat levert dat op?

In de vorige blogs in deze reeks hebben we drie essentiële stappen naar een slimme IT-omgeving belicht. Deze keer belichten we de vierde stap in het stappenplan: hoe je zorgt dat alle gebruikers in jouw zorgorganisatie de nieuwe oplossing ook omarmen en er doeltreffend mee gaan werken.

Lees verder

Vergaderen in de 1,5-metersamenleving

29 June 2020, 11.00afbeelding Vergaderen in de 1,5-metersamenleving

Langzaam maar zeker gaat de samenleving weer een beetje open. Sommige mensen gaan weer naar kantoor. Dit betekent dat vergaderingen niet meer alléén op afstand plaatsvinden. Maar in de 1,5-metersamenleving zijn meetings die volledig live plaatsvinden op zijn zachtst gezegd lastig. Hoe zorg je ervoor dat je in deze situatie toch in contact blijft met mensen binnen én buiten je organisatie?

Lees verder