Help, mijn operatiekamer staat leeg!

21 August 2019, 12.50afbeelding Help, mijn operatiekamer staat leeg!

Een van de meest kritieke aspecten binnen een ziekenhuis zijn ‘beschikbare operatiekamers’. Als je deze ruimtes niet optimaal benut, kunnen er veel onwenselijke gevolgen zijn. Denk daarbij eens aan de oplopende wachttijd voor de patiënt en natuurlijk de kosten voor het ziekenhuis zelf. OK’s zijn zo fundamenteel, dat vrijwel elk ziekenhuis wel bezig is met capaciteitsmanagement om meer grip te krijgen op de instroom, doorstroom en uitstroom van hun patiënten.

Lees verder

Zelftriage app Moet ik naar de Dokter? kan straks ook met je praten via Whatsapp

14 August 2019, 14.48afbeelding Zelftriage app Moet ik naar de Dokter? kan straks ook met je praten via Whatsapp

De succesvolle app Moet ik naar de dokter? heeft afgelopen maand een grote update ondergaan. Voor de gebruikers zal er op het eerste gezicht niet zoveel veranderd lijken te zijn. Maar aan de achterkant is de digitale zelftriage applicatie volledig opnieuw opgebouwd, zodat de app straks op allerlei nieuwe manieren en plekken te ontsluiten is. In de wachtkamer van de huisarts, via Whatsapp of Facebook messenger: dankzij de middle-ware oplossing die Wortell heeft ontwikkeld, praat de chatbot straks overal en met iedereen.

Lees verder

Data science in medisch onderzoek heeft de toekomst

7 August 2019, 09.50afbeelding Data science in medisch onderzoek heeft de toekomst

De toename van data en de veelheid aan datasoorten vraagt om nieuwe manieren om deze data te analyseren. Data science kan daarbij helpen en doet daarom dan ook steeds vaker haar intrede in Nederlandse cure- en care-organisaties. Het levert toegevoegde waarde voor onder andere medisch onderzoek, behandeltrajecten en bedrijfsmatige en logistieke processen. Binnen afzienbare tijd zal het onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden zijn.

Lees verder

Creëer succesvolle teams met deze 21st century skills

1 August 2019, 09.17afbeelding Creëer succesvolle teams met deze 21st century skills

De 21st century skills is een concept dat zich richt op de vaardigheden die kinderen nu moeten leren om later succesvol te kunnen werken. Nu kunnen we het erover eens zijn dat dit belangrijk is voor de kinderen, maar deze skills zijn ook van groot belang in het bedrijfsleven. Lees in deze blog hoe je succesvolle teams creëert met een vertaling van de 21st century skills.

Lees verder

Modern werken met Microsoft Teams; ben jij er wel echt klaar voor?

24 July 2019, 11.42afbeelding Modern werken met Microsoft Teams; ben jij er wel echt klaar voor?

Dat werken via de cloud dé manier is om jouw zorginstelling klaar te stomen voor de toekomst, dat weet je inmiddels wel. Sterker nog, je hebt afscheid genomen van je ouderwetse fileshare en voor het opslaan van je data gebruik je tegenwoordig SharePoint Online van Office 365. Maar ben je ook al klaar om te werken met Microsoft Teams?

Lees verder