Contractmanagement is serious business in de zorg

8 May 2018, 14.30afbeelding Contractmanagement is serious business in de zorg

Werkt bij u ook die ene medewerker die blindelings zijn weg weet in de contracten? Je hoeft maar een gemeente en een datum te noemen en hij of zij kan het contract zo opdiepen en weet ook nog de contactpersoon te noemen. Goud waard, zo’n medewerker! Totdat hij uitvalt of vertrekt. Hoe gaat een organisatie hiermee om? Lees het hier.

Lees verder

De 7 meest tijdrovende en onveilige manieren van communiceren in de zorg...

8 May 2018, 13.30afbeelding De 7 meest tijdrovende en onveilige manieren van communiceren in de zorg...

Onderlinge communicatie tussen collega’s in de zorg schiet vaak tekort of kost veel tijd. Gevolg: extra werkdruk en stress onder medewerkers en managers. Tegelijk wordt privacygevoelige informatie van patiënten niet altijd veilig genoeg opgeslagen en gedeeld. Ontdek hier de 7 belangrijkste oorzaken en leer hoe je deze aanpakt.

Lees verder

Hoe verstevig je als zorgorganisatie je onderhandelingspositie?

20 April 2018, 10.15afbeelding Hoe verstevig je als zorgorganisatie je onderhandelingspositie?

Zorginstellingen zijn meer en meer op commerciële organisaties gaan lijken. Met op een aantal onderdelen een veel zakelijker aanpak dan voorheen: bijvoorbeeld op het gebied van de inkoop van zorg en bij de onderhandelingen met financiers als verzekeraars en gemeenten. Er zijn ook meer contractpartners en veel meer contracten gekomen. Hoe zorg je voor een goede onderhandelingspositie? Lees het hier.

Lees verder

Data + cloud + deep learning = de toekomst voorspellen

20 April 2018, 09.45afbeelding Data + cloud + deep learning = de toekomst voorspellen

Machine learning is één van de belangrijkste en interessantste technologieën voor de zorg. Dit kwam uitgebreid aan bod tijdens HIMSS 2018, de wereldwijde conferentie over zorg-ICT in Las Vegas. Een toekomst waarin bijna alle aandoeningen voorspelbaar zijn of te voorkomen. En waar artsen en specialisten minder tijd kwijt zijn aan administratie. Meer weten? Lees het hier!

Lees verder

Advanced analytics is essentieel voor het verbeteren van de zorg

20 April 2018, 09.15afbeelding Advanced analytics is essentieel voor het verbeteren van de zorg

Het CAESAR-project van Cancer Center Amsterdam en SAS dingt mee voor de Computable Award 2018, voor het ICT-project van het Jaar in de Zorg. Het is een van de tien ICT-projecten in de zorg die door Computable is aangewezen om zich op donderdag 19 april tijdens het Zorg & ICT Congres te presenteren aan de jury van de Computable Awards.

Lees verder